+40 213 173 385 vanzari@labelprint.ro

Ce modele etichete ți se par potrivite pentru produsul tău? Există oare vreun secret? Cum știi dacă modul de etichetare al produsului pe care urmează să îl scoți în piață este potrivit cu tot ceea ce solicită consumatorii?

Eticheta unui produs nu este doar un simplu instrument de informare, așa cum poate ne-am gândi atunci când avem în vedere utilitatea acesteia. Ori de câte ori alegem dintre acele modele tichete pe cele mai potrivite trebuie să ținem cont de mai multe elemente. Pe de o parte,  grafica este un instrument cât se poate de important în strategia de marketing  și vânzare a produsului nostru. Dacă vom avea o etichetă mult prea simplă sau care să nu atragă cu nimic privirile consumatorilor, cu siguranță produsul nostru este posibil să rămână multă vreme în rafturile magazinelor și asta nu pentru că nu este un produs de calitate, ci pentru că nu reușim să îl punem în valoare cât mai bine prin ambalaj și mod de etichetare.

De aceea, ori de câte ori alegi dintre acele modele etichete este bine să urmărești cu atenție fiecare detaliu.

Un alt element important ce trebuie conținut de etichetă este legat de informațiile veridice de pe aceasta. Etichetarea ar putea însemna pentru un consumator mai puțin pretențios doar un element în care sunt înscrise date de identificare ale produsului pe un ambalaj de vânzare cu amănuntul. De aceea, se poate spune că prin etichetă consumatorul final trebuie să primească toate acele informații complete cu privire la conținutul și compoziția produselor, așa încât să îi fie protejată sănătatea. De asemenea, tot pe etichetă vom putea regăsi elemente care să ne arate originea sau procedeul de fabricație, cât și alte caracteristici specifice ale acesteia. Vor fi conținute elemente care să ne atenționeze dacă produsul conține sau nu ingrediente modificate genetic, dacă face parte din categoria alimentelor cu potențial alergenic, dacă este un produs destinat bebelușilor și dacă face parte din obiectul unor reglementări specifice.

labelprint.ro înseamnă mai mult decât o tipografie de etichete. Întreaga echipă de aici se concentrează pentru găsirea celor mai bune soluții pentru tine, așa încât nimic să nu lipsească de pe eticheta produsului tău. Pornind de la serviciul de consultanță, specialiștii labelprint.ro reușesc să creeze acele etichete personalizate pentru tine în așa fel încât să fii mulțumit. Nu există modele etichete perfecte, care să întrunească toate condițiile cerute de consumatorul final. Am putea spune că putem identifica acele modele etichete perfecte pentru unii consumatori și mai puțin perfecte pentru alții și asta pentru că suntem diferiți. De aceea, alege acele etichete și elemente grafice conținute pe acestea care să ofere cele mai bune soluții pentru produsul pe care urmează să îl scoți în piață.

 

Cum alegi dintre acele modele etichetă perfecte pentru produsul tău?

Ceea ce se potrivește unui produs textil nu este potrivit unui produs alimentar și tot așa. La fel este vorba și despre elementele de grafică conținute pe eticheta unui produs. Layout-ul etichetei unei băuturi alcoolice, de exemplu, nu va fi niciodată asemănător cu cel al etichetei unei sticle de iaurt. De aceea, atunci când realizezi o etichetă este bine să ții cont de tipul produsului pe care vrei să îl scoți în piață. De exemplu, dacă te adresezi copiilor și ai un produs dulce, eticheta ar putea conține anumite elemente mai apropiate de vârsta celor mici, chiar dacă nu întotdeauna ei sunt cei care o și citesc. Dacă scoți în piață un produs adresat bărbaților atunci eticheta va trebui să conțină pur elemente informative, bărbații având tendința să fie pragmatici, oferind mai puțină atenție detaliilor și elementelor grafice.

În plus, dacă produsul urmează să se găsească în supermarket și este unul caracterizat de un consum de masă, așa cum ar fi produsele din carne proaspete, poți opta pentru etichete autoadezive care să conțină strict date de identificare ale produsului, așa cum ar fi termenul de valabilitate, producătorul, originea, greutatea, etc.

Dacă produsul pe care urmează să îl vinzi îți dorești să îl scoți în evidență și mai mult, atunci ai putea să crezi o etichetă cu un mesaj și un design cu totul aparte care transmită caracteristicile promoției tale și astfel produsul va fi vândut mult mai ușor.

labelprint.ro este alături de tine în alegerea acelor etichete perfecte pentru produsul tău, fie că este vorba despre cele autocolante, fie despre cele personalizate. Beneficiem de o gamă variată de etichete, așa că mai mult ca sigur vei avea de unde să alegi. Cu toate acestea un produs de top înseamnă o etichetă de top care să facă vizibile caracteristicile produsului și în același timp să fie potrivite cu tot ceea ce dorești să transmiți consumatorului final. Cu ajutorul unei etichete nu numai că vei oferi informații despre caracteristicile produsului, ci vei promova însuși produsul pe care îl deții.