+40 213 173 385 vanzari@labelprint.ro

Etichete textile – Ce informații trebuie incluse pe etichetă?

Conform Regulamentului (UE) 1007/2011, etichetele (etichete textile) trebuie să conțină următoarele informații: 

  • marca de fabrică a producătorului sau denumirea acestuia;

  • denumirea importatorului, după caz;

  •  denumirea produsului;

  • Compoziția fibroasă; dacă produsul textil este compus din două sau mai multe tipuri de textile, atunci se va menționa compoziția fibroasă a fiecăreia ( în procente, în ordine descrescătoare );
  • Dacă un produs textil conține părți netextile, acest lucru va fi menționat pe etichetă.

 

etichete textile tipografia labelprint

 

Ele mai trebuie:

  • să utilizeze un text clar și lizibil, scris în mod uniform (cu litere de același tip, aceeași mărime și același stil)
  • să includă o separare clară între informațiile referitoare la compoziția textilă și alte tipuri de informații (de exemplu cele privind întreținerea produsului)

Sunt etichetele textile obligatorii?

În Euniunea Europeana este obligatoriu să se eticheteze produsele textile destinate vânzării către consumatorul final. În cazul vânzărilor între întreprinderi, etichetele pot fi înlocuite sau completate de documente comerciale de însoțire.

Autoritățile naționale pot să verifice conformitatea produselor textile cu informațiile afișate pe etichetă în orice etapă a lanțului de comercializare:

  • pe timpul controlului vamal
  • la depozitele distribuitorului
  • la punctele de vânzare

 

Dacă intenționați să vă vindeți produsele într-una sau mai multe țări din Uniunea Europeana, trebuie să traduceți textul în toate limbile oficiale ale țărilor în care produsele sunt puse la dispoziția consumatorilor finali.

Puteți descrie un produs textil utilizând termeni precum „100 %”, „pur” sau „integral” doar dacă acesta este confecționat din fibre de un singur tip. Puteți alege unul dintre acești termeni sau puteți, de exemplu, să scrieți doar „bumbac” pe eticheta unui tricou confecționat în întregime din acest material.

Mai multe detalii și norme privind etichetarea produselor textile puteți găsi aici: https://eur-lex.europa.eu

 

Nu uita ca adresa sediului LabelPrint o poți găsi aici, iar pentru orice informații legate de etichete autoadezive, personalizate, etichete autocolante, banda adeziva sau etichete in general, ne poți contacta la unul dintre numerele de telefon pe care le găsești in secțiunea Contact. In plus, ultimele apariții sau știri din domeniul tipografiei de etichete, le vei putea găsi în secțiunea Noutăți. Tipografia Label Print – producator etichete – vă pune la dispoziție o gamă largă de produse printre care enumerăm: cititor coduri de bare, etichete autoadezive a4, grafica publicitara, imprimanta etichete, ribon imprimanta, etichete in rola.

Label Print este producător de etichete autoadezive (imprimate și neimprimate), autocolante, reclosure, de securitate și durabile, în rolă sau în coală, non-adezive, sticle sau de cosmetice. Tipografia Label Print este și principal distribuitor, cu stocuri proprii, pentru echipamente și materiale conexe etichetelor precum: imprimanta termica, aplicatoare etichete, riboane (ceară, ceară și rășină, rășină sau riboane color), dispenserul de etichete sau roluitoare de etichete, marcatoare de preț și cod, cititoare coduri de bare, aparat etichetat preturi. În plus, în cazul în care aveți un proiect nou, tipografia de etichete Label Print, vă poate veni în ajutor cu servicii de consultanță și servicedesign și prepress (machetare și pregătire pentru tipar), tipar flexografictipar digital, precum și soluții software de editare și tipărire etichete.

De asemenea vă stăm la dispoziție cu o gamă variată de: etichete in rola, etichete autocolante personalizate, banda adeziva, autocolante etichete pe suport de hartie, transparent, fiind cel mai simplu mod de promovare.

Folosim cookie pentru a îmbunătății experiența utilizatorilor pe site-ul nostru.