+40 213 173 385 vanzari@labelprint.ro

Cum se fac acele etichete pentru produse organice? Ce conțin și de ce este bine să ne îndreptăm spre acest gen de agricultură? Iată câteva informații care te vor ajuta să transformi producția dintr-una de „masă” într-una de calitate.

Iată o roșie, dar este ea organică? Este cultivată la sol așa cum făceau bunicii noștri altădată, iar solul nu conține diverse tratamente chimice care să ne afecteze starea de sănătate? Din ce în ce mai mulți devenim preocupați de tot ceea ce este sănătos, de tot ceea ce este organic, de tot ceea ce a fost odinioară. Și asta pentru că ne dorim să fim mai sănătoși, simțim că tot ceea ce se află pe rafturile din supermarket ne-ar putea afecta grav sănătatea. Iar atunci când ne aflăm în fața vitrinelor căutăm acele etichete pentru produse organice, cele care ne semnalează și ne asigură că produsul pe care urmează să îl consumăm este cât se poate de sănătos, provine dintr-o cultură organică, așa cum se întâmpla odinioară.

 

Produs organic versus produs chimic

 

Produsele care sunt cultivate cu îngrășăminte chimice tind să producă fructe mai mari, apoase, însă le lipsesc substanțele nutritive de care am avea nevoie pentru a ne menține sănătoși. Mai mult decât atât, unele ferme folosesc chiar și lumină artificială pentru a obține producție mai mare. Înlocuiesc de cele mai multe ori solurile bine conservate ale țăranilor cu îngrășăminte naturale, aduse chiar de la adăpostul animalelor.

 

Lăsând pentru puțin deoparte proprietățile nutritive ale produselor și astfel poate că un alt avantaj pe care ar fi bine să luăm în considerare este cel al unui gust extraordinar de bun. Punând unul lângă altul, produsul organic se diferențiază prin savoare, prin gust și aromă deosebite și nu neapărat prin aspectul comercial.

 

Și totuși cum diferențiem?

 

Eticheta este primul aspect de care ar fi bine să ții cont atunci când dorești să semnalizezi că produsul tău este unul organic, obținut cu multă trudă, în soluri muncite ca pe vremea bunicilor noștri, cu o singură producție pe an, fructele și legumele beneficiind de lumină naturală, de o creștere lentă, de îngrășământ natural și de multă apă.

 

De aceea, folosește  acele elemente conținute de etichetele pentru produse organice. Pe de o parte, trebuie să existe înscrisă pe aceasta „eco”, fiind primul element diferențiator. În plus, este bine să oferi informații despre zona de origine, zona de proveniență a produsului, dar și  despre producător. Bineînțeles, toate celelalte informații, precum ar fi lista de ingrediente, cantitate, termen de valabilitate, modalitatea de păstrare, lot, vor fi prezente pe etichetă ca în cazul oricărui alt produs. Logo-ul verde cu steluțelele Uniunii Europene sub formă de frunză este absolut necesar pentru a semnaliza o etichetă ecologică. Tot aici este inclus și un cod oferit de Autoritatea din România, ce are rol de certificare a produselor organice. De exemplu, pe etichete ar trebui să incluzi  un cod asemănător cu: RO – ECO- 008. Un produs organic poate beneficia de acele etichete pentru produse organice în cazul în care este certificat de autoritățile Statului Român.

 

labelprint.ro te poate ajuta să construiești acea etichetă organică de care ai nevoie pentru ca produsul tău să fie unul de cea mai buna calitate și foarte ușor de evidențiat la raft.

 

Prețul este un alt lucru pe care ar trebui să îl avem în vedere atunci când suntem producători de produse eco sau organice. Un produs organic este mai scump decât un alt tip de produs obținut prin stimulări chimice care determină creșteri mai rapide ale produselor. Ca atare, cu cât ne vom chinui mai mult pentru a obține acel produs de bună calitate, cu atât îi vom adăuga un preț mai mare și asta pentru că merită din toate punctele de vedere, oferind un acele substanțe nutritive de care avem nevoie pentru a fi sănătoși, dar și un gust și aromă deosebită.

Alege să cultivi produse organice și te vei diferenția!