+40 213 173 385 vanzari@labelprint.ro

Din ianuarie 2020, bisfenolul A (BPA) nu mai poate fi folosit pentru fabricarea hârtiei termice în Uniunea Europeană. Companiile care folosesc hârtii termice trebuie să înceapă să folosească materiale fără BPA ( sau free BPA ).

În contextul zilelor noastre când consumatorii sunt din ce în ce mai atenți la ce cumpără și citesc etichetele intervine și subiectul, din ce sunt făcute etichetele și cum ne poate asta afecta sau nu sănătatea.

Noi la Label Print ne-am asigurat că suntem în conformitate cu regulile UE pentru că e important ce ajunge pe masa consumatorului final asta incluzând și eticheta produsă de noi. Label Print distribuie doar etichete BPA free.

eticheta carne free bpa

Ce este BPA și de ce ridică îngrijorări?

În ultimii ani, au existat îngrijorari că BPA ar putea afecta negativ sănătatea noastră. BPA este un compus sintetic organic folosit la confecționarea materialelor plastice care sunt utilizate pentru fabricarea produselor de larg consum precum sticle de apă, echipamente sportive, CD-uri, conserve și hârtie termică că dezvoltator de culori în stratul termic.

Cât de sigură este BPA depinde în mare măsură de cât și de cât de des vin oamenii în contact cu acesta. Acest lucru este denumit aportul zilnic tolerabil. Că răspuns la posibilele impacturi ale dezbaterilor chimice și publice, UE a stabilit reglementări care restricționează utilizarea BPA.

eticheta free BPA

Noul regulament UE privind utilizarea BPA în hârtia termică

etichete banane

Noul Regulament al Uniunii Europene (UE) 2016/2235 a intrat în vigoare la 2 ianuarie 2020. Regulamentul prevede că hârtia termică care are BPA în concentrații de cel puțîn 0,02% din greutatea să nu mai este permisă pe piață.

Prin interzicerea BPA bazată pe cantitatea din hârtia termică în loc să definească aportul zilnic tolerabil, regulamentul face că cerințele să fie foarte clare și ușor de înțeles. Dezvoltatorul de culori constituie de obicei aproximativ 1 – 1,5% din greutatea hârtiei termice. Nivelul stabilit în noul regulament este atât de scăzut încât BPA nu mai poate fi utilizat la producerea de hârtii termice. Cu toate acestea, regulamentul permite urmărirea cantităților de BPA (mai puțîn de 0,02%) din transferul post-producție. Toți actorii din lanțul valoric care produc sau utilizează hârtie termică trebuie să se mute la materiale fără BPA până în 2020.

 

 

 

free BPA | free BPA